"En syö, en puhu, en juo.
Makaan sängyllä kuin mykkä mytty.
Tämä ei ole minun elämäni.
Tämä on hullu vitsi."

19. toukokuuta 2012

Kakkabonus.

Napero on ihan loistotyyppi. Mä puolestani oon vähän huolettomampi tyyppi enkä oo oikeen ikinä jaksanut stressata esimerkiksi kuivaksioppimista. Oppii, kun oppii. Ei se montaa päivää ekaluokalla kehtaa käydä koulussa vaipat housuissa. Napero on jo varmaan puolitoistavuotiaana viettänyt päivät ilman vaippaa, ja vaippa on laitettu päälle, kun on tullut pissa tai kakka. Potalle sitä oli turha edes ehdottaa. Ei halunnut, joten en pakottanut. Aika tarkalleen kaksivuotiaana keksi, että hän voisi pissata pottaan tai pöntölle. Äidille sopi kyllä.

Kakan puolestaan napero on aina halunnut tehdä vaippaan. Oon korviani uskomatta kuunnellut muiden äitien kertomuksia vauvoista, jotka ei suostu kakkaamaan vaippaan. Vau, ei meillä vaan. Ystävän pojalla on ollut jonkin aikaa käytössä pissatarra-plakaatti, eli jokaisesta pottaan tai pönttöön tulleesta pissasta saa tarran. Ajattelin, että ei meillä toimisi ikinä. Napero ei tee sitä kakkaa muualle kuin vaippaan, vaikka mitä yrittäisi. 

Noh, tänään totesin, että vaipat ovat tosi vähissä, joten kokeillaan. Tein jääkaapin oveen plakaatin, jossa lukee "KakkaBonus". Napero sai itse värittää kirjaimet. Kerroin, että jokaisesta pottaan tai pönttöön yrittämisestä saa yhden tarran ja onnistumisesta kaksi tarraa. Napero innostui ihan kympillä. Niin paljon itse asiassa, että vaihdoin sääntöjä kesken kaiken. Jokaisesta onnistumisesta saa yhden tarran. Kun on viisi tarraa, saa jotain kivaa. Pääsee uimaan tai Hoplopiin tai äiti ostaa jonkin lelun tai jotain muuta kivaa. Tämän päivän saldo on kolme tarraa: yksi tosi iso yrittäminen (yksi tarra oli pakko antaa niin antaumuksellisesta yrittämisestä), yksi kakka pottaan ja yksi pönttöön. Nyt se reppana yrittää ähistää sitä kakkaa joka kerta, kun käy vessassa.

Voiko tämä olla näin helppoa?

Tämän päivän (tai viime yön) lisäonnistumisena vielä vaipaton ja pissaton sänky. Unohdin laittaa naperolle vaipan, kun se kävi nukkumaan. Muistin sen, kun menin itse nukkumaan, mutta ajattelin, että kokeillaan. Nukuttiin ilmapatjalla, joka olisi helppo pestä, jos pissa tulee. Ei tullut.

Vau. Milloin mun niin pienestä kasvoi niin iso?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti